Integritetspolicy

ScooterFair AB

ScooterFair AB, ägare av webbplatsen https://www.scooterfair.com/ (nedan “Webbplats”) har åtagit sig att skydda integriteten för vår användares personliga information. Termen ”vi”, ”oss”, ”vår” och ”ScooterFair” hänvisar till ScooterFair AB, ett företag i Sverige.

Denna sekretesspolicy beskriver informationen som ScooterFair samlar in när användare av sajten registrerar sig för, använder, har tillgång till eller på annat sätt interagerar med någon av ScooterFairs applikationer, produkter, tjänster eller webbplatser (kollektivt, “Tjänster”), hur vi använder och delar denna information och de val vi erbjuder.

När du använder våra tjänster godkänner du vår insamling, användning och utlämnande av information om dig enligt beskrivningen i denna sekretesspolicy.

Denna policy gäller för all information vi samlar in via våra tjänster inklusive: Insamling och användning av din information; Dela din information; Kommunikation från ScooterFair, säkerheten för din information; En anmärkning om internationella användare; En speciell anmärkning om minderåriges integritet; och ändringar av vår integritetspolicy.

Kom ihåg att denna sekretesspolicy inte är tillämplig på praxis för företag som vi inte äger eller kontrollerar eller för personer som vi inte använder eller hanterar, inklusive webbplatser eller tjänster från tredje part. Det är ditt ansvar att granska sekretesspolicyn för en tredje parts webbplats. Denna sekretesspolicy gäller endast information som ScooterFair samlar in om dig som användare av våra tjänster. Denna integritetspolicy är integrerad i och underlagt villkoren i ScooterFairs användarvillkor. Varje gång du använder våra tjänster anger du att du har läst, förstått och godkänt att vara bunden av användarvillkoren, som innehåller denna integritetspolicy. Om du inte samtycker till villkoren i denna sekretesspolicy, måste du sluta använda tjänsterna på vår webbplats och avsluta ditt konto.

Vi kan ändra denna policy från tid till annan. Om vi ​​gör några väsentliga ändringar av denna policy kommer vi att meddela dig genom att publicera den uppdaterade policyn genom att ändra datumet “Senast uppdaterat” ovan. Vi uppmuntrar dig att granska policyn när du använder våra tjänster för att hålla dig informerad om vår informationspraxis och om dina tillgängliga val.

Vårt engagemang. ScooterFair är skyldigt att skydda din personliga information genom att vidta rimliga säkerhetsarrangemang för att skydda mot risker som obehörig åtkomst, användning, insamling, avslöjande eller bortskaffande. Säkerhetsåtgärder har integrerats i utformningen, implementeringen och den dagliga driften som en del av vårt åtagande att skydda den personliga information som webbplatsen har.

En särskild anmärkning om COPPA och minderåriges integritet. I överensstämmelse med barnens skydd för integritetsskydd (COPPA) och rättvis informationspraxis kommer vi inte medvetet att samla in, online eller offline, personlig information som är barn under tretton (13). Vi samlar in, använder och avslöjar information om minderåriga i åldrarna mellan 13 och 17 år på samma sätt som för vuxna. ScooterFair uppmuntrar att alla barn under arton (18) får föräldra- eller vårdnadshavares samtycke till att använda sajten, men alla barn under tretton (13) måste få verifierbart föräldra- eller vårdnadshavares samtycke för att avslöja information till webbplatsen.

Direktmeddelande till barn. ScooterFair vill berätta några saker innan du ger oss ditt namn, e-postadress och annan information för att skapa ett konto med ScooterFair. Om du är under 13 år måste vi få en av dina föräldrar eller vårdnadshavare att acceptera att du ger oss din e-postadress och annan personlig information.

Direktmeddelande till föräldrar. Det är ScooterFairs avsikt att följa barnens lag om privatliv och skydd (“COPPA”). Detta meddelande beskriver våra metoder för att samla in, använda och avslöja personlig information från barn under 13 år. Vår policy beskrivs direkt nedan under detta avsnitt. Vi föreslår också att du granskar resten av vår integritetspolicy och användarvillkor. För mer information om COPPA och ditt barns rättigheter till sekretess online, besök http://www.coppa.org/comply.htm.

Hur ditt barn kommer att använda ScooterFairs tjänster

Barn sjutton (17) år eller yngre kan skapa ett konto på webbplatsen genom att ange ett användarnamn, e-postadress och lösenord. Ytterligare personlig information som kan samlas in vid köp av en produkt från vår webbplats kan inkludera: postadress, telefonnummer, kreditkortsnummer och finansiell information. Utan att skapa ett konto kan barn surfa på e-handelswebbplatsen som säljer kompletta pro-skoter, skoterdelar, säkerhetsutrustning och tillbehör. Barn kan också ha tillgång till kommunikationstjänster, enligt definitionen och hänvisas till avsnitt 1.4 i användarvillkoren.

Föräldra godkännande krävs

Som nämnts direkt ovan kan ScooterFair samla in personlig information från ditt barn, men vi behöver ditt samtycke innan vi samlar in, använder eller avslöjar informationen. Vi samlar inte in denna information förrän vi har fått ditt samtycke. Nedan hittar du instruktioner om hur du ger ditt samtycke.

Personlig information som vi samlar in från ditt barn

ScooterFair samlar in begränsad personlig information. I allmänhet samlar vi bara kontaktinformation online, inklusive ditt barns namn, användarnamn och e-postadress. Beroende på vilka aktiviteter ditt barn väljer att delta i ScooterFair kan ditt barn bli ombedd att tillhandahålla annan personlig information.

Vi har arbetat för att anta denna integritetspolicy så att barn kan delta i våra tjänster utan att ge onödig personlig information. Vi kräver inte att en användare ska avslöja mer information än vad som är rimligt nödvändigt för att använda ScooterFair-webbplatsen.

Vi tillåter också en förälder att granska sitt eller hennes barns personliga information, be om att ta bort den och vägra att tillåta ytterligare insamling eller användning av hans eller hennes barns information. (Se nedan för ytterligare instruktioner.)

Icke-personlig information som vi samlar in från ditt barn

Vi kan också samla in så kallade icke-personligt identifierbar information. Vi kan till exempel samla in viss icke-personligt identifierbar information när du besöker många av våra webbplatssidor, till exempel IP-adressen, typen av webbläsare du använder, vilken typ av operativsystem du använder och domännamnet på din Internet-tjänst leverantören.

Se även avsnitt 1.3 i denna sekretesspolicy nedan för att lära dig mer om cookies.

Vi får samla in ytterligare information i framtiden

När vi utökar de tjänster vi tillhandahåller på vår webbplats kan vi samla in ytterligare typer av personlig information. Vi kommer att be dig om ditt tillstånd innan du samlar in någon av denna ytterligare information från ditt barn.

Hur vi använder informationen

Vi använder den personliga information som ditt barn skickar in i första hand för våra egna interna ändamål, såsom att tillhandahålla, underhålla, utvärdera och förbättra våra tjänster och webbplats, uppfylla begäran om information, producera och leverera de produkter du beställer och tillhandahålla kundsupport. Vi använder icke-personlig information för interna ändamål, såsom underhåll, utvärdering och förbättring av våra tjänster och webbplats.

Du samtycker till att vi använder ditt barns e-postadress för att skicka ditt barn Service-relaterade meddelanden, inklusive eventuella meddelanden som krävs enligt lag, i stället för kommunikation via post. Ditt barn kanske inte väljer bort Service-relaterade e-postmeddelanden.

Vi kan också använda ditt barns e-postadress för att skicka ditt barn andra meddelanden, till exempel nyhetsbrev, ändringar av funktioner i tjänsten eller specialerbjudanden. Om ditt barn inte vill ta emot sådana e-postmeddelanden kan ditt barn välja bort det genom att skicka ett e-postmeddelande till admin@thevaultproscooters.com.

ScooterFair kan använda viss information om ditt barn utan att identifiera ditt barn som en individ till tredje part. Vi gör detta för syften som att analysera hur tjänsten används, diagnostisera service eller tekniska problem, upprätthålla säkerhet och anpassa din upplevelse.

Offentliggörande av informationen

ScooterFair kommer inte att avslöja ditt barns personliga information till någon tredje part utan ditt uttryckliga förhandsgodkännande. När ScooterFair har samlat in användarnas inloggningsnamn och lösenord via cookies kan vi också använda den här informationen i aggregen för att analysera användningen av webbplatsen, samt för att erbjuda produkter, program eller tjänster. Vi kan dela del av denna sammanlagda information med tredje parter.

Nytt samtycke om ändring av denna policy

Om vi ​​ändrar sättet vi samlar in, använder eller avslöjar ditt barns personliga information kommer vi att skicka ett nytt meddelande och begära ett nytt samtycke. Till exempel, om vi i framtiden vill lämna ut barnets information till tredje parter kommer vi att ge dig ett nytt meddelande och be om ditt samtycke innan vi avslöjar någon personlig information till tredje part.

Återkalla och ta bort ditt samtycke

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke, vägra att tillåta oss att ytterligare använda eller samla in ditt barns personliga information och be oss att ta bort informationen. Om du väljer att ta bort ditt barns information, kommer vi inte att använda den för något syfte utom om det krävs enligt tillämpliga lagar, förordningar eller standarder.

En speciell anmärkning om mobil integritet. Vi kan erbjuda dig möjligheten för dig att ansluta till våra tjänster, med hjälp av en mobil enhet, antingen via en mobilapplikation eller via en mobiloptimerad webbplats. Bestämmelserna i denna sekretesspolicy gäller för all sådan mobil åtkomst och användning av mobila enheter. Denna sekretesspolicy refereras av alla sådana mobilapplikationer eller mobiloptimerade webbplatser.

1. Vilken information samlar vi in ​​och hur?

Vi kan lagra informationen du tillhandahåller oss genom ScooterFair, såväl som information vi samlar in i samband med din användning av våra tjänster. Om du till exempel köper en produkt som säljs via vår onlinebutik kan vi samla in ditt namn, e-postadress, telefonnummer, kreditkortsnummer och e-postadress. Om du skapar ett konto kan vi samla in ditt namn, e-postadress och annan information som vi begär i registreringsprocessen.

Om du kommunicerar med oss ​​angående vår webbplats eller våra tjänster kommer vi att samla in all information som du tillhandahåller oss i sådan kommunikation. Vi använder informationen för att uppfylla dina önskemål, tillhandahålla ScooterFairs funktionalitet, förbättra kvaliteten på våra tjänster, anpassa din upplevelse, spåra användningen av våra tjänster, tillhandahålla kundsupport, förbättra säkerheten för våra tjänster och följa lagliga skyldigheter.

Säkerhet. Säkerheten för din personliga information är viktig för oss. När du anger känslig information som ett kreditkortsnummer i våra registrerings- eller beställningsformulärer, krypterar vi den informationen med säker socket-lagerteknologi (SSL). Vi följer allmänt accepterade industristandarder för att skydda den personliga information som skickas till oss, både under överföring och när vi har fått den. Men ingen metod för överföring över Internet eller metod för elektronisk lagring är 100% säker. Därför, medan vi strävar efter att använda kommersiellt godtagbara sätt för att skydda din personliga information, kan vi inte garantera dess absoluta säkerhet.

Information du ger oss när du skapar ett konto. Om du skapar ett konto på ScooterFair kan du behöva ange viss personlig information, till exempel ditt namn, postadress, e-postadress, telefonnummer, kreditkortsnummer och finansiell information. Vi samlar också icke-personlig information, till exempel ett domännamn och IP-adress, typ av webbläsare du använder, operativsystem, samt vilken av våra webbsidor du har öppnat. När du registrerar dig för ett konto väljer du att ta emot e-postmeddelanden från andra ScooterFair själv. Observera att även om du kan justera vissa e-postinställningar och ScooterFair-meddelandefunktioner, kan du inte välja att ta emot vissa administrativa eller juridiska meddelanden från ScooterFair.

Information som vi samlar in automatiskt när du “surfar” på webbplatsen.

Småkakor. En cookie är en liten bit data som skickas till din webbläsare från en webbplats: s datorer och lagras i en webbläsarrelaterad fil på din dators hårddisk. Cookies tilldelas unikt till din dator och läses av en webbserver i domänen som utfärdade cookien till dig. Om du till exempel lagrar en cookie på din dator kan du logga in utan att skriva den registrerade e-postadressen eller registreringsnumret och lösenordet. Vi använder också cookies för att ge dig en anpassad upplevelse. Om du inte vill att dessa kakor ska lagras på din dator kan du avvisa cookies genom att ändra din webbläsarinställning i enlighet därmed (varje webbläsare är annorlunda, så kolla in “Hjälp” -menyn i din webbläsare för att lära dig hur du ändrar dina cookie-inställningar). Du kan fortfarande njuta av vår webbplats om du väljer att inte acceptera cookies.

2. Hur används min information?

ScooterFair delar bara din information med andra när vi har ditt tillstånd eller under de typer av omständigheter som beskrivs i denna sekretesspolicy. Dessutom begränsar vi tillgången till din information till endast de anställda som vi anser rimligen behöver komma i kontakt med den informationen för att tillhandahålla produkter eller tjänster till dig eller för att göra sina jobb.

Utlämnande av tredje part. Vi kan använda tredjepartsföretag, utan anknytning, för att hjälpa oss att underhålla och driva vår webbplats eller av andra skäl relaterade till vår verksamhet, och dessa företag kan få din personliga information för detta ändamål. Vi kontrollerar inte dessa tredje parter och du samtycker till att ScooterFair inte är ansvariga för deras handlingar eller något fel på deras parti.

Dessa tredje part, icke-associerade företag inkluderar: Google, Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043,1-866-2GOOGLE (1-866-246-6453).

Frivillig avslöjande. Kom ihåg att när du frivilligt avslöjar personlig information online så kan information samlas in och användas av andra. Kort sagt, om du publicerar personlig information online som är tillgänglig för allmänheten, kan du få oönskade meddelanden från andra parter i gengäld. Du är ensam ansvarig för att hålla hemligheten för din personliga information. Var försiktig och ansvarsfull när du är online.

Tjänsteleverantörer.

Vi kan ibland använda en tredje part för att tillhandahålla specifika tjänster för våra räkning, inklusive skicka e-post till våra användare, bearbeta transaktioner eller utföra statistisk analys av våra tjänster. I dessa fall kan vi tillhandahålla viss personlig information, till exempel ditt namn och e-postadress och annan ekonomisk information som krävs för att tjänsten ska tillhandahållas. Dessa tredje parter är emellertid skyldiga att upprätthålla sekretessen för denna information och är förbjudna att behålla, dela, lagra eller använda denna information för något annat syfte.

ScooterFair kan tillhandahålla vissa delar av din information, till exempel din e-postadress eller namn, tillbaka till din Internetleverantör om vi har ett befintligt reklamförhållande med dem. Som en del av vårt avtal med din Internetleverantör kommer de att krävas för att behålla denna information på ett konfidentiellt sätt och använda den enbart för det syfte som beskrivs i denna policy.

Dotterbolag och affärsövergångar. ScooterFair kan dela din information med sina dotterbolag som är föremål för sekretesspolicy som skyddar din personliga identifierbara information från utlämnande till tredje part på ett sätt som liknar denna sekretesspolicy. I händelse av att ScooterFair genomgår en affärsövergång, såsom en fusion, förvärv, likvidation eller försäljning av hela eller en del av dess tillgångar, kommer användarens personliga information i de flesta fall att vara en del av de överförda tillgångarna. Användare kan meddelas om sådan affärsövergång via e-post och / eller framträdande meddelande på webbplatsen.

Juridiska frågor; Skydd av rättigheter, egendom och intressen; Säkerhet. Vi får, utan ditt samtycke, få tillgång till och avslöja din information, all kommunikation som skickats eller mottagits av dig och all annan information som vi kan ha om dig eller ditt konto: som kan tillåtas eller krävs enligt lag, reglering, regel eller domstolsbeslut eller i god tro; enligt förfrågningar från myndigheter, myndigheter eller myndigheter eller brottsbekämpande myndigheter; skydda och försvara rättigheter eller egendom på vår webbplats och relaterade egenskaper; eller för att förhindra, utreda, identifiera personer eller organisationer som potentiellt är involverade i, eller vidta åtgärder angående misstänkt bedrägeri, överträdelser av våra användarvillkor eller aktivitet som tycks vara olaglig eller kan utsätta oss för juridiskt ansvar.

En anmärkning om internationella användare. Vi samlar in, bearbetar och underhåller din information i USA, där integritetslagarna kanske inte är lika skyddande som i ditt hemland. Om du använder webbplatsen från utanför USA, genom att tillhandahålla din information till oss, samtycker du till överföring av din information till USA för behandling och underhåll på ett sätt som är förenligt med denna sekretesspolicy.